Advies in
Kunst &
Cultuur

Eigen projecten


#wethemillions

#wethemillions wil Europese burgers handelingsperspectief bieden om samen grootschalige verandering af te dwingen. Op de site kan iedereen die dat wil 'ja' zeggen tegen betrouwbare oplossingen van deskundigen voor een beter klimaat, het verkleinen van de kloof tussen arm en superrijk en de risico's in de financiële sector.

Het streven is dat miljoenen Europeanen dit doen: zo worden politiek en bedrijfsleven gedwongen deze oplossingen ook te implementeren. Nooit eerder hebben burgers uit zichzelf politiek en bedrijfsleven opgedragen ingrijpende hervormingen door te voeren. Niet met miljoenen tegelijk – en niet zo expliciet, met heel concrete oplossingen. Zo gaat het systeem in ons algemeen belang werken, in plaats van de korte-termijn belangen van politici en bedrijven te dienen. Als de politiek en het bedrijfsleven niet bewegen kiezen we een volgende keer een politicus die dit wel gaat doen, of besteden we ons geld elders. Los op, of leg uit.

#wethemillions is een open platform. Iedereen kan er gebruik van maken en aan één of meer van de oplossingen bijdragen. Journalisten kunnen zichtbaar maken wie zich er wel/niet inzetten. Wetenschappers kunnen hun gezag verlenen en oplossingen verder op dat platform toelichten aan een groot publiek. Activisten kunnen het gebruiken om hun boodschap kracht bij zetten. Kunstenaars om hun publiek bewust te maken én handelingsperspectief bieden.